Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opdorp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Opdorp resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Opdorp.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OpdorpWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBuggenhout
Postcode9255
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Opdorp

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Buggenhout opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Opdorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Opdorp?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Opdorp. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Opdorp heeft een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energierekening, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opdorp

De waterhardheid van het leidingwater in Opdorp bedraagt circa 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opdorp-9255

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opdorp verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Opdorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1450 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Opdorp.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektrische waterontharderC.a. €960
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €80 p/jaar
MontagekostenRond de €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Opdorp?
De hardheid van het leidingwater in Opdorp bedraagt 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Opdorp.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie