Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijnsburg

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Rijnsburg heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Rijnsburg.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RijnsburgWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Gem. Gasverbruik M31190 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rijnsburg

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Katwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rijnsburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rijnsburg?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rijnsburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rijnsburg heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rijnsburg

De waterhardheid van het drinkwater in Rijnsburg bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijnsburg-2231

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Watercompany Softflow 9
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijnsburg minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rijnsburg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1400 en €2225 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Rijnsburg.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten experts, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €920
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 op jaarbasis
InstallatieRond de €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rijnsburg?
De hardheid van het kraanwater in Rijnsburg bedraagt 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rijnsburg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie