Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorburg

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Voorburg zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Voorburg.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VoorburgWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2273
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Voorburg

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Leidschendam-Voorburg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Voorburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Voorburg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Voorburg. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Voorburg heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Voorburg

De waterhardheid van het drinkwater in Voorburg is 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-voorburg-2273

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Bayard Tenera 28
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • North Star 17UD
 • Delta Morava

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Voorburg verklein je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Voorburg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Voorburg.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €720
Waterontharder (elektronisch)Rond de €910
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 per jaar
InstallatiekostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Voorburg?
De hardheid in Voorburg ligt op 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Voorburg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie