Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leidschendam

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Leidschendam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Leidschendam.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LeidschendamHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2264
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leidschendam

Heb je last van een irriterende huid of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Leidschendam-Voorburg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Leidschendam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Leidschendam?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leidschendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leidschendam heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Leidschendam

De waterhardheid van het drinkwater in Leidschendam is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leidschendam-2264

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Waterluxe Duo 12
 • Euro Twin 25
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Atag Descale 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Leidschendam verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leidschendam.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Leidschendam.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektrische waterontharderV.a €930
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €115 per jaar
MontageBegint bij €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Leidschendam?
De hardheid van het leidingwater in Leidschendam ligt rond de 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leidschendam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie