Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordwijkerhout

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Noordwijkerhout zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Noordwijkerhout.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €275 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid NoordwijkerhoutWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2210
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Noordwijkerhout

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en bittere thee en koffie? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Noordwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Noordwijkerhout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Noordwijkerhout?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Noordwijkerhout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Noordwijkerhout ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Noordwijkerhout

De waterhardheid van het drinkwater in Noordwijkerhout ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordwijkerhout-2210

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Judo Quicksoft-C
 • Kinetico Kube 6
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • General electric GE-26HI
 • Judo Quicksoft Uno

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Noordwijkerhout minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordwijkerhout.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €700 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Noordwijkerhout.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektronische waterontharderCirca €1040
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €80 per jaar
PlaatsingCirca €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Noordwijkerhout?
De hardheid van het water in Noordwijkerhout is gemiddeld 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noordwijkerhout.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie