Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winssen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winssen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.30 dH in Winssen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WinssenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Winssen

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en bittere thee en koffie? Veel Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Beuningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Winssen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Winssen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Winssen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Winssen ontvangt een waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Winssen

De waterhardheid van het leidingwater in Winssen bedraagt ongeveer 7.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winssen-6645

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • AEG 22 L
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • BWT AQA Perla Duo
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winssen reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Winssen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2175 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Winssen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1080
Zouttabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €115 per beurt
InstallatieC.a. €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Winssen?
De waterhardheid in Winssen is om en nabij de 7.30 dH. De meting in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Winssen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie