Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Geluwe

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Geluwe resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Geluwe.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid GeluweHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWervik
Postcode8940
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Geluwe

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Wervik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Geluwe heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geluwe?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Geluwe. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Geluwe heeft een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Geluwe

De waterhardheid van het water in Geluwe ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-geluwe-8940

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geluwe minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Geluwe.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €810, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €2125 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Geluwe.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderV.a €870
Elektronische waterontharderRond de €990
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €110 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Geluwe?
De hardheid van het kraanwater in Geluwe ligt op 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geluwe.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie