Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stramproy

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Stramproy resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Stramproy.
 • Dit kan zorgen voor problemen als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StramproyWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Stramproy

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken of kalk op de lak van de auto? Veel Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Weert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Stramproy hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stramproy?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stramproy. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stramproy kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stramproy

De waterhardheid van het leidingwater in Stramproy is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stramproy-6039

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • North Star 40ED
 • Judo MultiSoft 2P
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Atag Descale 20

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stramproy reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stramproy.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €770, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1950 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Stramproy.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten experts, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektrische waterontharderRond de €1030
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €110 per 12 maanden
MontagekostenV.a €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stramproy?
De hardheid in Stramproy komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stramproy.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie