Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Egem

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Egem resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Egem.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als glascorrosie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EgemZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePittem
Postcode8740
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Egem

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Pittem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Egem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Egem?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Egem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Egem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Egem

De waterhardheid van het drinkwater in Egem is ongeveer 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-egem-8740

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Egem verklein je de dH waarde van 8,40 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Egem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €750 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1425 en €1925 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Egem.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudRond de €140 per jaar
MontageV.a €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Egem?
De hardheid in Egem is om en nabij de 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Egem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie