Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Folsgare

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Folsgare heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Folsgare.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid FolsgareFunctioneringGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Folsgare

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of te veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Folsgare hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Folsgare?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Folsgare. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Folsgare heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Folsgare

De waterhardheid van het water in Folsgare bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-folsgare-8773

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 900
 • General electric GE-26HI
 • Apic Zetes junior
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Folsgare reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Folsgare.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1775 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Folsgare.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €800
Elektrische waterontharderC.a. €1140
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €160 per jaar
MontagekostenCirca €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Folsgare?
De waterhardheid in Folsgare is plus minus 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Folsgare.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie