Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vijlen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Vijlen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Vijlen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VijlenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6294
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vijlen

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Vaals kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vijlen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vijlen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vijlen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vijlen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vijlen

De waterhardheid van het drinkwater in Vijlen is 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vijlen-6294

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Euro Twin 14
 • BWT Rondomat 50M
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Mooiwater Medium

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vijlen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vijlen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten bij €650, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vijlen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektronische waterontharderVanaf €1090
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €160 per jaar
InstallatieRond de €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Vijlen?
De hardheid van het kraanwater in Vijlen is gemiddeld 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vijlen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie