Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Valkenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Valkenburg heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je handige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Valkenburg.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ValkenburgHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
Gem. Gasverbruik M31190 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Valkenburg

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Katwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Valkenburg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Valkenburg?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Valkenburg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Valkenburg heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Valkenburg

De waterhardheid van het drinkwater in Valkenburg ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-valkenburg-6300

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Ecowater ESM9 CE+
 • AEG 18 L
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Valkenburg verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Valkenburg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1400 en €2025 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Valkenburg.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Valkenburg?
De hardheid van het leidingwater in Valkenburg ligt op 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Valkenburg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie