Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lemiers

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Lemiers heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Lemiers.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LemiersHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lemiers

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Vaals vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lemiers was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lemiers?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lemiers. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lemiers kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lemiers

De waterhardheid van het water in Lemiers ligt op ong. 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lemiers-6295

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Delta Duplex unit
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lemiers verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lemiers.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten vanaf €770, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Lemiers.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudRond de €130 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Lemiers?
De hardheid van het leidingwater in Lemiers is doorgaans 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lemiers.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie