Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oost-Souburg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oost-Souburg zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Oost-Souburg.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €260 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Oost-SouburgHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Gem. Gasverbruik M31110 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22900 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oost-Souburg

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Vlissingen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oost-Souburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oost-Souburg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oost-Souburg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oost-Souburg kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Oost-Souburg

De waterhardheid van het water in Oost-Souburg is ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oost-souburg-4388

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Boshuis Twin
 • Erie Maxima Eco20
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oost-Souburg reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oost-Souburg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1950 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Oost-Souburg.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1150
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €160 per beurt
MontagekostenV.a €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oost-Souburg?
De hardheid in Oost-Souburg is gemiddeld 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oost-Souburg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie