Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Dalem heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Dalem.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DalemTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dalem

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Gorinchem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Dalem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dalem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dalem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dalem heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Dalem

De waterhardheid van het leidingwater in Dalem ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-dalem-4213

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Lubron Proline SXT2
 • Delta Onega duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Lubron Softstar SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dalem reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dalem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €1875 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Dalem.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1170
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €155 (jaarbasis)
InstallatieCirca €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Dalem?
De hardheid van het leidingwater in Dalem bedraagt 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dalem.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie