Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Widooie

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 23,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Widooie heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 23,52 dH in Widooie.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WidooieWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Widooie

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Tongeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Widooie hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Widooie?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Widooie. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Widooie zit met een waterhardheid van 23,52. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Widooie

De waterhardheid van het leidingwater in Widooie bedraagt ongeveer 23,52 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-widooie-3700

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Widooie minimaliseer je de dH waarde van 23,52 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Widooie.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €680, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1875 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Widooie.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderV.a €1110
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €115 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Widooie?
De waterhardheid in Widooie ligt rond de 23,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Widooie.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie