Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Riksingen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 23,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Riksingen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in Riksingen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RiksingenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Riksingen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Tongeren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Riksingen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Riksingen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Riksingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Riksingen kent een waterhardheid van 23,52. Definitie: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Riksingen

De waterhardheid van het water in Riksingen ligt op ong. 23,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-riksingen-3700

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Riksingen verlaag je de dH waarde van 23,52 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Riksingen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €60 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €790 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem zit ergens tussen de €1600 en €2150 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Riksingen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €85 per beurt
InstallatieCirca €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Riksingen?
De waterhardheid in Riksingen schatten we op 23,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Riksingen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie