Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vreren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 23,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Vreren heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in Vreren.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid VrerenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vreren

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep Vlamingen plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Tongeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Vreren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vreren?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Vreren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vreren zit met een waterhardheid van 23,52. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vreren

De waterhardheid van het water in Vreren ligt op ong. 23,52 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vreren-3700

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vreren minimaliseer je de dH waarde van 23,52 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vreren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot een slordige €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1475 en €1800 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Vreren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektronische waterontharderC.a. €1100
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €105 p/jaar
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Vreren?
De waterhardheid in Vreren bedraagt 23,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vreren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie