Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sluizen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sluizen resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 23,52 dH in Sluizen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid SluizenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sluizen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Vlamingen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Tongeren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sluizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sluizen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sluizen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sluizen heeft een gemeten waterhardheid van 23,52. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sluizen

De waterhardheid van het drinkwater in Sluizen bedraagt ongeveer 23,52 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sluizen-3700

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sluizen verklein je de dH waarde van 23,52 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sluizen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €800, excl. installatie. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1375 en €2175 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sluizen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudVanaf €80 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sluizen?
De waterhardheid in Sluizen is plus minus 23,52 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sluizen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie