Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Piringen

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 23,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Piringen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 23,52 dH in Piringen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid PiringenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Piringen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat mensen nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Tongeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Piringen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Piringen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Piringen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Piringen heeft een geschatte waterhardheid van 23,52. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Piringen

De waterhardheid van het leidingwater in Piringen bedraagt ongeveer 23,52 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-piringen-3700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Piringen minimaliseer je de dH waarde van 23,52 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Piringen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €710, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1100 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Piringen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €145 per jaar
MontageRond de €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Piringen?
De hardheid in Piringen is gemiddeld 23,52 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Piringen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie