Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overrepen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Overrepen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 23,52 dH in Overrepen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OverrepenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Overrepen

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Tongeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Overrepen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Overrepen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Overrepen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Overrepen ontvangt een waterhardheid van 23,52. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Overrepen

De waterhardheid van het leidingwater in Overrepen bedraagt circa 23,52 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-overrepen-3700

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Overrepen reduceert je de dH waarde van 23,52 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Overrepen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Overrepen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderC.a. €1190
Zouttabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €140 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Overrepen?
De hardheid in Overrepen schatten we op 23,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Overrepen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie