Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nerem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Nerem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 23,52 dH in Nerem.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NeremZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nerem

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een lagere energierekening. In de gemeente Tongeren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Nerem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nerem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Nerem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nerem heeft een gemeten waterhardheid van 23,52. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nerem

De waterhardheid van het leidingwater in Nerem bedraagt ongeveer 23,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-nerem-3700

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nerem voer je de dH waarde terug van 23,52 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nerem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €840 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Nerem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderRond de €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1060
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €150 op jaarbasis
InstallatieC.a. €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nerem?
De hardheid van het kraanwater in Nerem ligt rond de 23,52 dH. De waarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nerem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie