Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerrepen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 23,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Neerrepen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je belangrijke info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 23,52 dH in Neerrepen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid NeerrepenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Neerrepen

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de mensen nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Tongeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Neerrepen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neerrepen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Neerrepen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neerrepen ontvangt een waterhardheid van 23,52. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Neerrepen

De waterhardheid van het water in Neerrepen ligt op ong. 23,52 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-neerrepen-3700

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neerrepen verklein je de dH waarde van 23,52 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Neerrepen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1650 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €780 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1550 en €1825 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Neerrepen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Elektrische waterontharderV.a €1170
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 p/jaar
PlaatsingVanaf €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Neerrepen?
De hardheid van het water in Neerrepen schatten we op 23,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor efficiëntere verwarming en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Neerrepen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie