Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lauw

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 23,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lauw maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH in Lauw.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LauwTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lauw

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tongeren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Lauw wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lauw?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Lauw. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lauw zit met een waterhardheid van 23,52. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lauw

De waterhardheid van het leidingwater in Lauw is om en nabij de 23,52 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lauw-3700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lauw voer je de dH waarde terug van 23,52 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lauw.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €820, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1275 en €2250 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Lauw.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €110 (jaarbasis)
MontageV.a €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Lauw?
De hardheid van het leidingwater in Lauw is gemiddeld 23,52 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lauw.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie