Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koninksem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 23,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Koninksem zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 23,52 dH in Koninksem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals irritaties aan de huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KoninksemHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Koninksem

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Tongeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Koninksem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koninksem?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Koninksem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Koninksem heeft een gemeten waterhardheid van 23,52. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Koninksem

De waterhardheid van het leidingwater in Koninksem bedraagt circa 23,52 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-koninksem-3700

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koninksem voer je de dH waarde terug van 23,52 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Koninksem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1900 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Koninksem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €140 p/jaar
MontagekostenVanaf €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Koninksem?
De hardheid in Koninksem bedraagt 23,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Koninksem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie