Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kolmont

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 23,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Kolmont zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je belangrijke info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 23,52 dH in Kolmont.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KolmontWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kolmont

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of strepen op je ruiten? Meer en meer Vlamingen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Tongeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Kolmont hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kolmont?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kolmont. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kolmont heeft een waterhardheid van 23,52. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Kolmont

De waterhardheid van het drinkwater in Kolmont bedraagt circa 23,52 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kolmont-3700

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kolmont verklein je de dH waarde van 23,52 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kolmont.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2200 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Kolmont.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel monteurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektronische waterontharderRond de €1150
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €145 per 12 maanden
InstallatieRond de €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Kolmont?
De waterhardheid in Kolmont bedraagt 23,52 dH. De meting in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kolmont.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie