Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Diets-Heur

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Diets-Heur maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je bruikbare info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH in Diets-Heur.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Diets-HeurTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Diets-Heur

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Tongeren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Diets-Heur hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Diets-Heur?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Diets-Heur. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Diets-Heur heeft een geschatte waterhardheid van 23,52. Definitie: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Diets-Heur

De waterhardheid van het water in Diets-Heur bedraagt circa 23,52 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-diets-heur-3700

Interessante installaties

 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diets-Heur voer je de dH waarde terug van 23,52 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Diets-Heur.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €700 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Diets-Heur.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en gratis merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1050
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €100 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €240
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Diets-Heur?
De hardheid in Diets-Heur ligt rond de 23,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diets-Heur.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie