Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 23,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Haren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in Haren.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HarenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Haren

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Tongeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Haren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Haren?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Haren. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haren zit met een waterhardheid van 23,52. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Haren

De waterhardheid van het water in Haren bedraagt ongeveer 23,52 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-haren-3700

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haren reduceert je de dH waarde van 23,52 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1300 en €1975 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Haren.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €90 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Haren?
De hardheid van het water in Haren is om en nabij de 23,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie