Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berg

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Berg heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in Berg.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BergWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Berg

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tongeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Berg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Berg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Berg kent een waterhardheid van 23,52. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Berg

De waterhardheid van het water in Berg is om en nabij de 23,52 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-berg-3700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Berg voer je de dH waarde terug van 23,52 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Berg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1575 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten bij €820, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1350 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Berg.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Berg?
De hardheid van het leidingwater in Berg komt uit op ong. 23,52 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berg.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie