Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter S Herenelderen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 23,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in S Herenelderen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 23,52 dH in S Herenelderen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €340 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid S HerenelderenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen S Herenelderen

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en veel schoonmaakwerk? Steeds meer huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Tongeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in S Herenelderen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in S Herenelderen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in S Herenelderen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • S Herenelderen heeft een gemeten waterhardheid van 23,52. Samengevat: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in S Herenelderen

De waterhardheid van het drinkwater in S Herenelderen ligt op ong. 23,52 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-s-herenelderen-3700

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in S Herenelderen verklein je de dH waarde van 23,52 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in S Herenelderen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot wel €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1600 en €2175 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in S Herenelderen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1190
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudCirca €100 (jaarbasis)
MontageCirca €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in S Herenelderen?
De hardheid in S Herenelderen is doorgaans 23,52 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in S Herenelderen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie