Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Zilk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in De Zilk zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in De Zilk.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid De ZilkTechnische detailsGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2191
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen De Zilk

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of bittere thee en koffie? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Noordwijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Zilk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Zilk?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in De Zilk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Zilk heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Zilk

De waterhardheid van het water in De Zilk is om en nabij de 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-zilk-2191

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Calex Calex 11
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • North Star 22UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Zilk minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in De Zilk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €2025 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in De Zilk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Tabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 per 12 maanden
MontageC.a. €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in De Zilk?
De waterhardheid in De Zilk ligt rond de 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Zilk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie