Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westhem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Westhem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Westhem.
 • Dit is de oorsprong van problemen als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WesthemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Westhem

Heb je last van een irriterende huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer mensen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westhem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westhem?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Westhem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Westhem kent een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Westhem

De waterhardheid van het water in Westhem is 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westhem-8616

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential 11
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Compact 10
 • Judo Quicksoft Uno
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Westhem minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westhem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2200 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Westhem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Elektronische waterontharderBegint bij €1200
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenRond de €145 p/jaar
InstallatiekostenRond de €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Westhem?
De hardheid van het leidingwater in Westhem is circa 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westhem.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie