Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blauwhuis

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Blauwhuis zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Blauwhuis.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BlauwhuisHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Blauwhuis

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Blauwhuis hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Blauwhuis?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blauwhuis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Blauwhuis zit met een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Blauwhuis

De waterhardheid van het leidingwater in Blauwhuis is 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-blauwhuis-8615

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico Essential
 • 038waterontharder Compact 20
 • Watergenius Blue Line Max
 • Delta Tibera
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Blauwhuis reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blauwhuis.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €60 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1200 en €2100 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Blauwhuis.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €960
Zout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 per beurt
InstallatiekostenRond de €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Blauwhuis?
De waterhardheid in Blauwhuis schatten we op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Blauwhuis.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie