Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sneek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Sneek leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Sneek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SneekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8604
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sneek

Heb je last van droog haar na het douchen en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sneek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sneek?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sneek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sneek zit met een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sneek

De waterhardheid van het leidingwater in Sneek is ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sneek-8604

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico 2020C HE
 • North Star 20ED
 • Erie Maxima Eco26
 • Kinetico Essential 17
 • Erie Maxima Eco20

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sneek minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sneek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1725 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2000 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Sneek.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektrische waterontharderVanaf €1000
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €140 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Sneek?
De waterhardheid in Sneek is ongeveer 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sneek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie