Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warns

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Warns resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Warns.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid WarnsHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Warns

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Warns wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Warns?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Warns. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Warns zit met een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Warns

De waterhardheid van het water in Warns is om en nabij de 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-warns-8721

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Grande
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico 2020C HE
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Warns reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Warns.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2200 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Warns.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en direct vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Mechanische waterontharderRond de €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €980
Zout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 p/jaar
PlaatsingVanaf €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Warns?
De waterhardheid in Warns is plus minus 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Warns.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie