Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stavoren

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stavoren resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Stavoren.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid StavorenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stavoren

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Stavoren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stavoren?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Stavoren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Stavoren heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Stavoren

De waterhardheid van het drinkwater in Stavoren ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stavoren-8715

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Medium+
 • Waterluxe Duo 7
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Waterluxe Combi 25
 • Remon Waterontharders Neva

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stavoren verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Stavoren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Stavoren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €950
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 per jaar
PlaatsingVanaf €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Stavoren?
De waterhardheid in Stavoren is om en nabij de 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stavoren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie