Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Greonterp

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Greonterp leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Greonterp.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GreonterpTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Greonterp

Heb jij genoeg van een erg droge huid en aanslag op servies? Meer en meer mensen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zachtere was en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Greonterp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Greonterp?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Greonterp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Greonterp heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Greonterp

De waterhardheid van het drinkwater in Greonterp is ongeveer 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-greonterp-8658

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Mini
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Bayard Minima

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Greonterp verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Greonterp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €2175 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Greonterp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €110 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Greonterp?
De hardheid in Greonterp is plus minus 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Greonterp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie