Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bolsward

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Bolsward heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Bolsward.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BolswardWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bolsward

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bolsward hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bolsward?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bolsward. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bolsward kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bolsward

De waterhardheid van het drinkwater in Bolsward is ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bolsward-8701

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Mini+
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Amysoft C-200
 • Waterluxe Duo 7

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bolsward reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bolsward.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1700 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Bolsward.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos merken, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektrische waterontharderC.a. €990
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €115 per jaar
MontagekostenVanaf €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bolsward?
De hardheid in Bolsward is plus minus 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bolsward.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie