Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hindeloopen

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hindeloopen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Hindeloopen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HindeloopenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hindeloopen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en/of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hindeloopen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hindeloopen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hindeloopen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hindeloopen heeft een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hindeloopen

De waterhardheid van het drinkwater in Hindeloopen bedraagt ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hindeloopen-8713

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Medium
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Digisoft EC-500
 • Delta Simplex compact
 • Kinetico Mini KB

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hindeloopen minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hindeloopen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €850, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1275 en €1900 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Hindeloopen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudCirca €90 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hindeloopen?
De waterhardheid in Hindeloopen is grofweg 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hindeloopen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie