Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Raerd

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Raerd maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Raerd.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RaerdTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Raerd

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of veel schoonmaakproducten nodig? Veel Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Raerd gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Raerd?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Raerd. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Raerd heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Raerd

De waterhardheid van het water in Raerd ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-raerd-9012

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Electric GXOF27KE
 • Puricom Stratos HE15
 • Halutec Domus DPS 500
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Raerd verklein je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Raerd.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €650, excl. installatie. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2175 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Raerd.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)V.a €1040
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €90 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Raerd?
De hardheid van het leidingwater in Raerd ligt rond de 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Raerd.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie