Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Poppenwier

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Poppenwier heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.30 dH in Poppenwier.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid PoppenwierTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Poppenwier

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Poppenwier hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Poppenwier?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Poppenwier. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Poppenwier ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Poppenwier

De waterhardheid van het water in Poppenwier is 6.30 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-poppenwier-9013

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watts OneFlow
 • Judo Quicksoft Duo
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • 038waterontharder Compact 10
 • AEG 26 L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Poppenwier verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Poppenwier.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Poppenwier.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderC.a. €790
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 per jaar
MontageV.a €230
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Poppenwier?
De waterhardheid in Poppenwier is om en nabij de 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poppenwier.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie