Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sibrandabuorren

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Sibrandabuorren heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Sibrandabuorren.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid SibrandabuorrenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8647
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sibrandabuorren

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sibrandabuorren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sibrandabuorren?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sibrandabuorren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sibrandabuorren zit met een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sibrandabuorren

De waterhardheid van het leidingwater in Sibrandabuorren is ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sibrandabuorren-8647

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Proline Classic
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Delta Onega
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sibrandabuorren verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sibrandabuorren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Sibrandabuorren.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel modellen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderCirca €840
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudV.a €130 per 12 maanden
InstallatieVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sibrandabuorren?
De hardheid van het kraanwater in Sibrandabuorren bedraagt 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sibrandabuorren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie