Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wiuwert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Wiuwert heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je handige info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Wiuwert.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WiuwertWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wiuwert

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op douchekop? Veel mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wiuwert gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wiuwert?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wiuwert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wiuwert kent een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wiuwert

De waterhardheid van het water in Wiuwert ligt op ong. 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wiuwert-8637

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • North Star 14UD
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • AEG 26 L
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wiuwert verklein je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wiuwert.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten bij €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Wiuwert.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektronische waterontharderV.a €1030
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Wiuwert?
De waterhardheid in Wiuwert is circa 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wiuwert.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie