Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dearsum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dearsum heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Dearsum.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid DearsumFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dearsum

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of aanslag op servies? Veel huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Dearsum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dearsum?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dearsum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dearsum heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dearsum

De waterhardheid van het leidingwater in Dearsum is ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dearsum-8644

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar SXT2
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Electric GXOF27KE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Dearsum verklein je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dearsum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten vanaf €810, excl. installatie. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1275 en €1725 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Dearsum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Dearsum?
De hardheid van het leidingwater in Dearsum ligt rond de 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dearsum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie