Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Britswert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Britswert heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Britswert.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BritswertWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Britswert

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Britswert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Britswert?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Britswert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Britswert heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Britswert

De waterhardheid van het leidingwater in Britswert ligt op ong. 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-britswert-8636

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • AEG 26 L
 • Boshuis Duolux plus 200
 • BWT AQA Perla 5
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Britswert reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Britswert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1100 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Britswert.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €980
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudRond de €140 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Britswert?
De waterhardheid in Britswert is doorgaans 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Britswert.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie