Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schraard

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Schraard zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Schraard.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SchraardHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schraard

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Schraard hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schraard?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schraard. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schraard heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schraard

De waterhardheid van het leidingwater in Schraard bedraagt ongeveer 6.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schraard-8746

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 14UD
 • Euro Twin 20
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Erie Slimline Eco24
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schraard verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schraard.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1675 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1550 en €1900 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Schraard.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderRond de €690
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €145 per 12 maanden
MontagekostenCirca €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Schraard?
De hardheid in Schraard ligt op 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schraard.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie