Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Burgwerd

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Burgwerd maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Burgwerd.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BurgwerdWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8742
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Burgwerd

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Burgwerd hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Burgwerd?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Burgwerd. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Burgwerd heeft een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Burgwerd

De waterhardheid van het leidingwater in Burgwerd ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-burgwerd-8742

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 40ED
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Euro Twin 14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Burgwerd reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Burgwerd.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1450 en €1950 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Burgwerd.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderRond de €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €960
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenV.a €80 per jaar
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Burgwerd?
De waterhardheid in Burgwerd schatten we op 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Burgwerd.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie