Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Longerhouw

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Longerhouw zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Longerhouw.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LongerhouwHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Longerhouw

Ben jij ook klaar met een droge huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel mensen bestellen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Longerhouw gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Longerhouw?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Longerhouw. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Longerhouw ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Longerhouw

De waterhardheid van het drinkwater in Longerhouw bedraagt ongeveer 6.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-longerhouw-8745

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • North Star 11UD
 • Kinetico Kube 15
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Remon Waterontharders Kupa
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Longerhouw voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Longerhouw.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €1925 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Longerhouw.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1020
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudCirca €140 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Longerhouw?
De waterhardheid in Longerhouw ligt rond de 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Longerhouw.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie