Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Molkwerum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Molkwerum leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je praktische info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH in Molkwerum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MolkwerumHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Molkwerum

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Molkwerum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Molkwerum?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Molkwerum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Molkwerum zit met een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Molkwerum

De waterhardheid van het leidingwater in Molkwerum is ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-molkwerum-8722

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Amysoft E-200
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Molkwerum voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Molkwerum.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1775 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Molkwerum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €930
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €100 p/jaar
InstallatieV.a €200
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Molkwerum?
De hardheid van het water in Molkwerum is grofweg 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Molkwerum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie