Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kûbaard

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Kûbaard maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Kûbaard.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KûbaardWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kûbaard

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kûbaard hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kûbaard?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kûbaard. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kûbaard kent een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kûbaard

De waterhardheid van het drinkwater in Kûbaard bedraagt circa 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kubaard-8732

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • NoCalc NoCalc
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Kinetico 2050C
 • Delta Morava

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kûbaard reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kûbaard.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Kûbaard.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €160 p/jaar
InstallatieCirca €260
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Kûbaard?
De hardheid in Kûbaard is gemiddeld 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kûbaard.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie